Soundtracks luisteren

Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore - betoverende muziek!

foto: Warner Bros.
  1. Klassiekchevron right
  2. Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore - betoverende muziek!

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2022)

Fantasy-film van David Yates. Na de chaotische tweede film in de Fantastic Beasts-reeks van schrijver J.K. Rowling is dit derde deel gelukkig weer vrij eenvoudig te volgen. Wanneer schurk Grindelwald (een prachtrol van Mads Mikkelsen) de nieuwe leider van de tovenaarswereld dreigt te worden, moeten Newt Scamander en zijn vrienden dat zien te voorkomen. Werden eerder fraaie vooroorlogse toverversies van New York en Parijs bezocht, ditmaal is Berlijn aan de beurt, wat de naziverwijzingen in de plot nog eens onderstreept. Het is misschien niet zo goed als de Harry Potter-reeks, maar het is nog steeds prettig toeven in Rowlings ‘Wizarding World’, helemaal als die toffe fabeldieren opduiken.
De muziek is van James Newton Howard, aan wie je een score met veel symfonische betovering wel kunt overlaten. De Amerikaanse componist tekende ook voor de score van de vorige Fantastic Beasts, en recent voor de film News of the World, en langer geleden voor, om slechts enkele van vele tientallen voorbeelden te noemen, The Hunger Games, The Bourne Legacy, en The Sixth Sense.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie