Soundtracks luisteren

The Whale: dramatisch verhaal over wanhoop en liefde

foto: A24
  1. Klassiekchevron right
  2. The Whale: dramatisch verhaal over wanhoop en liefde

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Whale

Drama van Darren Aronofsky (Verenigde Staten, 2022) - met onder andere Brendan Fraser. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Samuel D. Hunter. De film gaat over Charlie, een driehonderd kilo zware man die zich letterlijk aan het doodeten is. Hij is de walvis uit de titel, al slaat de titel ook op de walvis uit Moby Dick, het boek dat een belangrijke rol speelt in de film. Tikje melodramatisch – zoals wel vaker bij de films van regisseur Aronofsky (Requiem for a Dream, The Wrestler, Black Swan) – maar zonder meer aangrijpend. Met uitstekende rollen van Fraser als Charlie, Stranger Things-actrice Sadie Sink als zijn boze dochter, en vooral Hong Chau als verzorger Liz, die gek is op Charlie, maar ook de bergen voedsel voor hem koopt die zijn dood kunnen betekenen. De fraaie maar sombere muziek - die bij vlagen doet denken aan het zingen en fluiten van walvissen - is van componist Rob Simonsen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie