Soundtracks luisteren

L'Immensità

foto: Pathé
  1. Klassiekchevron right
  2. L'Immensità

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

L'immensità

Autobiografisch familie drama uit 2022 van Emanuele Crialese, waarin deze Italiaanse regisseur terugblikt op zijn jeugd in het Rome van de jaren zeventig. Toen hij nog een meisje was dat dolgraag een jongen wilde zijn, met een moeder die gevangen zat in een rothuwelijk. Aan ernstige thema’s geen gebrek, toch zweeft L’immensità – meer een reeks snapshots dan een rond verhaal – voorbij als een zomerse bries. Knap verbeeld, hoe hoofdpersoon Adri nog met één been in de magische kinderwereld staat en het ‘immense’ volwassen leven vol afschuw tegemoet treedt. En wat een rol van Penelope Cruz als gekwelde, flamboyante moeder.
Muziek van de Spaanse componist en musicus Rauelsson, die naar eigen zeggen gespecialiseerd is in “Gently textured and crackling ambient pop embers and cinematic downbeats” - noem het zo u wilt neoklassieke, vriendelijke muziek. Schaarse pianoklanken, van heel dichtbij opgenomen, zoals dat tegenwoordig bij de intieme klank van het genre hoort. En dat dan ingebed in synthesizerklanken die een wat mysterieuze maar vooral ook melancholieke sfeer oproepen. Laat je niet misleiden door de vrolijke klanken uit de trailer!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie