Soundtracks luisteren

Leave No Traces - aangrijpend politiek drama

foto: New Europe Film
  1. Klassiekchevron right
  2. Leave No Traces - aangrijpend politiek drama

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leave no traces (Polen/Tsjechië/Frankrijk 2021)

Historisch drama van Jan P. Matuszynski over een geruchtmakende zaak uit 1983, toen de 18-jarige Grzegorz Przemyk werd doodgeslagen door de politie van Warschau. Grzegorz’ goede vriend Jurek is getuige van de moord, maar tijdens het schijnproces dat volgt zullen de communistische leiders alles aangrijpen om Grzegorz, Jurek en de rest van hun vrienden in diskrediet te brengen. Aangrijpend en ondanks de lengte (bijna drie uur) met flair verteld politiek drama van regisseur Matuszynski, die ondanks het serieuze en zware onderwerp verrassend veel humor door het verhaal wist te weven. De muziek werd gemaakt door de Frans-Libanese trompettist en componist Ibrahim Maalouf, die een aantal jaren geleden al eens te gast was in het toenmalig televisie-programma Vrije Geluiden. Maalouf weet met subtiele middelen een onderhuidse spanning tot klinken te brengen, geheel in stijl met het onderwerp van de film. Indrukwekkende soundtrack!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie