Soundtracks luisteren

Evolution, indringend drama over drie generaties slachtoffers van antisemitisme

foto: Kornel Mundruczo
  1. Klassiekchevron right
  2. Evolution, indringend drama over drie generaties slachtoffers van antisemitisme

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Evolution

Drama van Kornél Mundruczó, gemaakt in Duitsland en Hongarije. Drieluik over de invloed van antisemitisme op drie generaties van één familie, beginnend bij de bevrijding van de in Auschwitz geboren Eva. In deel twee krijgt zij bezoek van haar dochter Lena. In het slotdeel volgen we Lena’s zoon Jonas, na een brandje in zijn middelbare school. Dat het vermaarde Hongaarse filmkoppel Kata Wéber (scenario) en Kornél Mundruczó (regie) deze film baseerde op hun eerdere toneelstuk is merkbaar, onder meer door surrealistische, theatrale vondsten die weggedrukte emoties onderstrepen: het onmogelijke gebeurt. Even wonderbaarlijk zijn de vloeiende camerabewegingen, die elk deel in één magistrale take vangen.

De tegelijk ingetogen en aangrijpende muziek is van de magistrale jonge filmcomponiste Dascha Dauenhauer die afgelopen voorjaar alweer met twee prijzen naar huis ging, voor 'Souls' én de Deutscher Musikautor*innen Preis. Op deze website hoorden we ook al haar muziek voor de filmversie van Berlin Alexanderplatz. En de film Blood Red Sky waarvoor zij de muziek schreef is sinds afgelopen zomer te zien op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie