Soundtracks luisteren

Aangrijpende muziek bij de documentaire FLEE

foto: Jonas Poher Rasmussen
  1. Klassiekchevron right
  2. Aangrijpende muziek bij de documentaire FLEE

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flee (Denemarken/Zweden/Noorwegen/Frankrijk/Verenigde Staten/Spanje/Italië/Verenigd Koninkrijk 2021) is een geheel geanimeerde documentaire van Jonas Poher Rasmussen. De film gaat over de Afghaanse vluchteling Amin (een pseudoniem), die met documentairemaker Jonas Poher Rasmussen praat over zijn traumatische tienerjaren. In verschillende tekenstijlen zien we hoe Amin vertelt over zijn destijds verzwegen homoseksualiteit, de verdwijning van zijn vader, en de gevaarlijke vlucht naar het westen. Regisseur Poher Rasmussen – een jeugdvriend van Amin – is alleen geïnteresseerd in het lot van Amin, laat dan ook niemand anders aan het woord en blijft ver weg van de politieke achtergronden. Indringend, aangrijpend en onvergetelijk. Genomineerd voor drie Oscars (Documentaire, Animatie en niet-Engelstalige Film). De ingetogen en op momenten aangrijpende muziek is van Uno Helmersson. Helmersson is een Zweedse (film)componist en musicus die onder meer de muziek bij de wereldwijd succesvolle tv-serie The Bridge schreef. Inmiddels heeft hij voor meer dan 70 titels de muziek op zijn naam staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie