Soundtracks luisteren

The Innocents: beklemmende horror uit Noorwegen

foto: The Innocents (trailer)
  1. Klassiekchevron right
  2. The Innocents: beklemmende horror uit Noorwegen

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Innocents

Thriller uit 2021 van de Noorse regisseur Eskil Vogt. De onschuldigen uit de titel zijn vier kinderen (van zeven tot elf jaar oud), die in een Noorse flatwijk wonen en allesbehalve onschuldig zijn. Wie niet goed bestand is tegen enge schrikeffecten, kan deze film maar beter mijden, want de vier hebben nog weinig moreel besef en beschikken bovendien over bovennatuurlijke krachten - wat een levensgevaarlijke combinatie is. Tweede film van schrijver/regisseur Vogt is te ingehouden voor klassieke horror, maar tegelijkertijd wel heel eng. Plus fantastisch spel van de jonge acteurs. Griezelige muziek van Pessi Levanto, die een dertigtal films én een dertigtal korte films en documentaires van muziek voorzag, naast zijn werk als componist voor commercials. Hij publiceerde inmiddels zeven albums met zijn muziek en arrangeerde voor tientallen andere artiesten - alles van symfonie-orkesten tot big-bands, van kamerensembles tot a cappella-groepen, en van rockbands tot koperblaasensembles.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie