Vrije Geluiden Sessies

Pianoduo Scholtes & Janssens

VPRO
  1. Klassiekchevron right
  2. Pianoduo Scholtes & Janssens

Pianoduo Scholtes & Janssens speelt de Fantasie in f-klein, D.940 van Franz Schubert voor vier handen. Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Op de valreep schreef Franz Schubert in zijn laatste levensjaar (1828) nog een aantal grootse werken. Bijvoorbeeld de Fantasie in f voor piano vierhandig. Het is nu een van zijn meest gespeelde werken. Schubert heeft zijn Fantasie opgedragen aan Caroline Esterhazy. Volgens ingewijden was hij heimelijk verliefd op haar, maar maakte door het leeftijdverschil en zijn ziekte (syfilis) geen enkele kans.

Lestari Scholtes en Gwylim Janssens besloten 17 jaar geleden een duo te vormen, met veel succes. Vanaf het begin reist Schuberts Fantasie al mee met het duo. Dit iconische stuk staat nu eindelijk op hun nieuwe cd. 'We waren eindelijk dapper genoeg om de Fantasie op te nemen.'

Scholtes en Janssens hebben de afgelopen jaren geleerd dat een goed duo niet zomaar ontstaat als je twee goede pianisten bij elkaar zet. “Elke noot die een beetje misplaatst is, elke zin als je niet samen ademt, elk akkoord dat niet goed in balans is, kan de uitvoering aantasten.”

>website Pianoduo Scholtes & Janssens

>website Beauforthuis

Ster advertentie
Ster advertentie