Vrije Geluiden Sessies

Kika Sprangers Quintet

VPRO
foto: Vrije Geluiden
  1. Klassiekchevron right
  2. Kika Sprangers Quintet

Vrije Geluiden Sessie live op Into The Great Wide Open

Het Kika Sprangers Quintet kwam met een aantal verhalende composities. Kika is uniek in wat ze doet. Haar saxofoonspel is krachtig, maar kan evenzo breekbaar zijn. Ze valt op tussen alle saxofonisten omdat ze vreselijk veel goede noten speelt en ook nog het juiste aantal.

Saxofonist Kika Sprangers beschouwt haar kwintet als een band van vijf leiders, gekenmerkt door durf in hun spel. Ze kleuren Kika’s verhalende composities en er wordt volop over en weer uitgedaagd en geïnspireerd. Het nieuwe album Mind’s Eye is dan ook een ode aan de verbeeldingskracht en opnieuw een bijdrage aan Kika’s artistieke zoektocht naar wat ons menselijk maakt.

Luistertip: deze aflevering van Franks Klassieke Wonderkamer ⤵️

#20 - Franks Klassieke Wonderkamer - ‘Kika’s herfst’

Als hij de knoppen van de bandoneon zou kunnen zien tijdens het spelen zou hij het instrument welhaast onspeelbaar vinden. Hij heeft het altijd op gevoel gedaan. Toch begon Santiago zijn muzikale loopbaan niet op zijn meest geliefde instrument. Santiago Cimadevilla begon in zijn geboortestad Buenos Aires al jong op de gitaar! Later ging hij verder op de piano en studeerde hij klassiek aan het conservatorium. Hij verhuisde naar Nederland en startte aan het conservatorium van Rotterdam een studie bandoneon. Bij dit instrument lag zijn hart toch het meest.

Ster advertentie
Ster advertentie