Recepten

6 variaties fondue

  1. Klassiekchevron right
  2. 6 variaties fondue

Elke week levert Petra Possel (culinair recensent, journalist en presentator van o.a. Radio Mangiare) een heerlijk recept uit ons themaland aan. Want koken en eten hoort bij zomer.

Bij Zwitserland denk je meteen aan fondue. Zelf maken is simpel, zolang je maar de goede verhoudingen hebt. Petra haalt de lekkerste variaties uit het boek van kaasexpert Betty Koster.

Recepten kaasfondue naar Betty Koster:

Basis:

1 sherryglas witte wijn per persoon, en één voor de pan! (dus twee personen: drie glaasjes). Wijn: bijvoorbeeld Blanc des Blancs, Nico (Portugese witte wijn), Vieille Ferme wit uit de Ventoux.

200 gram geraspte kaas per persoon.
Een eierdopje room met een afgestreken eetlepel maïzena voor fondue tot en met 4 à 5 personen, daarna geldt verdubbeling.
Vers gemalen peper, een teentje knoflook en brood.

Soorten fondue:

Moité/moité= half Gruyère/ half Vacherin Fribourg.

Traditionel= 1 deel Emmentaler/1 deel Gruyère/ 1 deel Appenzeller

Saison d’Hiver= 1/3 deel Emmentaler/ 1/3 deel Gruyère/ 1/3 deel Vacherin Mont d’Or

Mannen fondue= half Emmentaler / half Gruyère en circa 100 gram voor 2-4 personen Bleu des Causses. ( i.p.v. room Cognac)

Comptoise =half Franse Gruyère/ half Comté

Betty’s = 1/5 deel Emmentaler/ 2/5 deel Gruyère/ 2/5 deel Beaufort Alpage

Ster advertentie
Ster advertentie