Prijs-cd

Antwoorden: Prijs-cd week 50 - The King’s Singers

AVROTROS
foto: Signum Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 50 - The King’s Singers

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:
13 december: Bij de oprichting in 1968 kenden de oorspronkelijke zes leden van The King’s Singers elkaar van een koor.... Welk koor? - King's College Choir in Cambridge
14 december: Eén van de laatste composities van Ralph Vaughan Williams (uit de jaren 1953-1954) is een grote Kerst-cantate voor solisten, koor, orgel en orkest. Wat is de korte, Latijnse naam van dat werk? - Hodie (Latijn voor ‘vandaag’)
15 december: Het koor ‘L’adieu des bergers’ komt uit het tweede deel van ‘L’enfance du Christ’ van Berlioz. Wat is de naam van dat tweede deel? - La fuite en Égypte (De vlucht naar Egypte)
16 december: Uit welke streek is het volksliedje La Filadora oorspronkelijk afkomstig? - Catalonië
17 december: De Spanjaard Tomás Luis de Victoria werkte veel in Italië en werd daar ook priester. Tot welke gemeenschap binnen de katholieke kerk behoorde hij daar? - Oratorianen (oratorium betekent ‘plaats van gebed’ en komt van het Latijnse werkwoord voor bidden; orare)
18 december: ‘Hymne à la Vièrge’ van Pierre Villette dateert uit 1955. In datzelfde jaar componeerde Villette ook een jazzy stuk voor groot orkest. Wat is de naam van dát stuk? - Blues (opus 23)

Wat kon je winnen:

foto: Signum Classics

Wat valt er nog te zeggen over de roemruchte King’s Singers? Sinds 1968 verovert deze a-capellagroep de wereld met zijn spatzuivere harmonieën en meeslepende melodieën. Ook de Engelse kersttraditie bezongen ze al vaak. Voor iedereen voor wie deze vocale Parnassus nieuw is en voor iedereen die er niet genoeg van kan krijgen vatten de King’s Singers op dit Christmas Album de magie van kerst nog een keer samen. ‘Het enige dat je hoeft te doen is naar de King’s Singers luisteren’, schreef een criticus al eens over het ideale kerstgevoel.

CD-info
The King's Singers
Christmas Carols With the King's Singers
Met klassiekers als: Weihnachtsoratorium, BWV 248: Part II, Ding dong! Merrily on high, O little town of Bethlehem en nog veel meer!
Signum Classics
0635212068328

Luister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie