Prijs-cd

Antwoorden: Prijs-cd week 39 - The Sixteen
AVROTROS

foto: CORO
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 39 - The Sixteen

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:

27 september: In welk jaar heeft dirigent Harry Christophers het vocaal ensemble The Sixteen opgericht? - 1979
28 september: Gregorio Allegri is vooral bekend geworden door een gezongen muziekstuk dat hij rond 1630 schreef in opdracht van Paus Urbanus VIII. Welk muziekstuk is dat? - Miserere mei, Deus
29 september: De Zwitserse componist Frank Martin was ook in Nederland een goede bekende. In welke twee Nederlandse steden heeft Martin jarenlang gewoond en gewerkt? - Amsterdam en Naarden
30 september: Van de Engelse renaissance-componist John Sheppard weten we niet eens in welke stad hij is geboren, maar wél in welke stad hij is begraven. Welke stad is dat? - London (in St Margaret's Church, Westminster - in december 1558)
1 oktober: Eén van de vele CD’s van The Sixteen bevat zelfs het tweede deel van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninoff in een arrangement voor gemengd koor. Wie maakte dat arrangement? - Bob Chilcott
2 oktober: Tomas Luis da Victoria werd op jonge leeftijd door een invloedrijke Spanjaard naar Italië gestuurd om daar te gaan studeren. Wie was die invloedrijke Spanjaard? - Koning Filips II (van Spanje)


Wat kun je winnen:

foto: CORO

Er zijn bepaalde teksten die componisten door de jaren heen meer hebben geïnspireerd dan andere, maar er is één tekst die ons van sublieme muziek heeft voorzien sinds de dag dat het eeuwen geleden verscheen: "Agnus Dei".
Met deze collectie viert The Sixteen enkele van de mooiste muzikale werken rondom de tekst Agnus Dei - van de Renaissance tot de 20e eeuw - met muziek van onder andere Fauré, Tallis, Monteverdi, Britten en Barber.

Met meer dan 30 jaar ervaring in het internationale concertleven, heeft The Sixteen uit het Verenigd Koninkrijk, onder leiding van hun oprichter en vaste dirigent Harry Christophers, de reputatie opgebouwd van een bijzonder ensemble. Als koor met bijbehorend orkest op historische instrumenten, wordt The Sixteen vooral geroemd om de uitvoeringen van Engelse polyfonie en meesterwerken uit de renaissance. The Sixteen maakte meer dan 100 cd’s die in muzikaal materiaal een periode van 500 jaar omspannen.

CD-info
Agnus Dei
The Sixteen
Harry Christophers, dirigent
CORO
COR16186
0828021618628

Luister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie