Prijs-cd

Prijs-cd week 16: Seren van Cai Thomas

AVROTROS
foto: Rubicon
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 16: Seren van Cai Thomas
De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.
Antwoorden:
13 april Wie is verantwoordelijk voor de tékst van het lied Only in Sleep van Erik Esenvalds? - Sara Teasdale (1884-1933)
14 april Georg Friedrich Händel gebruikte exact dezelfde melodie van de aria ‘Lascia ch’io pianga’ óók in een oratorium van ‘m. Wat is de naam van dat oratorium? - Il Trionfo del Tempo e del Disinganno (‘Lascia la spina…’)
15 april Wat is er in het lied ‘The Blue Bird’ nog meer blauw behalve de vogel? - Het Meer (1e regel: ‘The lake lay blue below the hill…’)
16 april Karl Jenkins is niet alleen een veel uitgevoerd componist, maar óók een succesvol zakenman. Wat is de naam van het productiebedrijf dat hij samen met z’n zoon Jody runt? - Mustache (naar de grote snor van Karl)
17 april Het ‘Laudate Dominum’ van Mozart is onderdeel van een groter werk. Wat is de naam van dat grotere geheel? - Vesperae solennes de confessore, KV 339
18 april Door welk personage in de musical ‘Les Miserables’ wordt het lied ‘Bring him home’ gezongen? - Jean Valjean
Wat kon je winnen:
Na een succesvolle Kickstarter campagne heeft de jongenssopraan, Cai Thomas, zijn debuutalbum 'Seren' uitgebracht. Seren betekent 'ster' in het Wels. Cai Thomas zingt in dit nieuwe album Groot-Brittanniës meest geliefde kerkliederen en traditionele liederen, met geweldige arrangementen van onder andere Donald Fraser, David Hill en Fedor Vrtacnik. De cd bevat werken als Only in sleep van Eriks Ešenvalds, The Ground van Ola Gjeilo, Ombra mai fu van Georg Friedrich Händel en The Blue Bird, Op. 119 Nr. 3 van Charles Villiers Stanford. Daarnaast zijn er ook nog liederen van Fauré, Jenkins, Mozart, Schönberg en Vaughan Williams te horen op dit album.
Cd-info:
Seren
Cai Thomas - jongenssopraan
Aksel Rykkvin - jongenssopraan
Julian Cooper - organist
London Mozart Players o.l.v. Robert Lewis
Pegasus Chamber Choir o.l.v. Robert Lewis
Bourne Ensemble o.l.v. Robert Lewis
Choristers of St Thomas o.l.v. Robert Lewis
1 CD
RCD 1060

Beluister een fragment van Cai Thomas:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie