Prijs-cd

Antwoorden: Prijs-cd week 5 - Schubert Revisited

AVROTROS
foto: Deutsche Grammophon
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 5 - Schubert Revisited

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Klassiek.

De winnaar van de prijs-cd wordt iedere dag bekendgemaakt in de uitzending van De Muziekfabriek. Direct daarna (om 13:40 uur) komt de vraag voor de volgende dag online en kun je alvast je antwoord insturen.

Antwoorden:

  • 30 januari: Waar of niet waar? Naast Schubert is Brahms de favoriete lieder-componist van Matthias Goerne. - Niet waar
  • 31 januari: In welk land werd de tekstschrijver van ‘Pilgerweise’ geboren? - Franz von Schober werd in 1796 geboren in Zweden
  • 1 februari: [Meerkeuzevraag] De vrienden van Franz Schubert gaven hem een bijnaam. Welke? - B. De kleine paddenstoel (“Schwammerl")
  • 2 februari: Als opera-zanger zong Matthias Goerne o.m. de rol van Wotan in een CD opname van de complete ‘Ring des Nibelungen’ van Wagner. Wie is de dirigent van die opname? - Jaap van Zweden (met Hong Kong Philharmonic Orchestra)
  • 3 februari: Waar schreef Schubert, volgens de mythe, de melodie van ‘An Sylvia’ op? - Op de menukaart van een biertuin in Wenen.
  • 4 februari: Matthias Goerne heeft vele jaren geleden o.m. les gehad van een beroemde Duitse bariton die in 2012 is overleden. Wie was dat? - Dietrich Fischer Dieskau

Wat kon je winnen:

foto: Deutsche Grammophon

Matthias Goerne, één van de grootste baritons van zijn generatie, zingt bewerkingen van Schubert-liederen gemaakt door pianist Alexander Schmalcz.

CD-info

Matthias Goerne (bariton)
Schubert Revisited: Lieder Arranged for Baritone and Orchestra
Deutsche Kammerphilharmonie Bremen
Alexander Schmalcz (arrangementen)

o.a.: Schäfers Klagelied, D. 121, Der Tod Und Das Mädchen, D. 531, Abendstern, D. 806, Des Fischers Liebesglück, D. 933

Deutsche Grammophon
0028948397587

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie