Prijs-cd

Antwoorden: Prijs-cd week 2 - Das Wohltemperierte Klavier

AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 2 - Das Wohltemperierte Klavier

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Klassiek.

De winnaar van de prijs-cd wordt iedere dag bekendgemaakt in de uitzending van De Muziekfabriek. Direct daarna (om 13:40 uur) komt de vraag voor de volgende dag online en kun je alvast je antwoord insturen.

Antwoorden:
  • 9 januari: Welke Russische componist schreef in 1950 (in navolging van J.S. Bach) óók een cyclus van 24 preludes en fuga’s in alle toonsoorten? - Dmitri Sjostakovitsj (opus 87)
  • 10 januari: Voordat Andreas Staier in 1986 aan zijn solo-carrière begon, was hij drie jaar lang klavecinist in een oude-muziek-ensemble. Welk ensemble was dat? - Musica Antiqua Köln
  • 11 januari: Welke Zwitserse pianist maakte in de jaren ‘30 van de vorige eeuw de allereerste plaatopname van Das Wohltemperierte Klavier? - Edwin Fischer (op 78 toeren platen)
  • 12 januari: Hoe heette de Duitse organist en muziektheoreticus die al in 1691 een belangrijke bijdrage leverde aan de discussie over de stemmings-methodiek? - Andreas Werckmeister
  • 13 januari: De Australische professor Martin Jarvis heeft ervoor gezorgd dat er een grondig manuscriptenonderzoek is gedaan naar Das Wohltemperierte Klavier. Wat suggereerde hij? - Dat Anna Magdalena, de vrouw van Johann Sebastian Bach, een deel van Das Wohltemperierte Klavier geschreven zou hebben.
  • 14 januari: Andreas Staier studeerde klavecimbel aan het Conservatorium van Hannover, maar daarna óók nog aan het conservatorium van Amsterdam. Wie was daar zijn leraar? - Ton Koopman

Wat kon je winnen:

foto: Harmonia Mundi

Das Wohltemperierte Klavier - Boek II werd eerder dit jaar al met lof ontvangen door pers en publiek. Nu geeft klavecinist Andreas Staier ons een even poëtische als flamboyante interpretatie van het eerste boek van J.S. Bach.

CD-info

Johann Sebastian Bach
Das Wohltemperierte Klavier, Boek I
Andreas Staier (klavecimbel)
Harmonia Mundi 902680.81

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie