Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 27 - Schumann symfonieën

foto: harmonia mundi
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 27 - Schumann symfonieën

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Vanaf maandag 4 juli doen we het een beetje anders! De winnaar van de prijs-cd wordt iedere dag bekendgemaakt in de uitzending van De Muziekfabriek. Ná de uitzending (om 14.00 uur) komt de vraag voor de volgende dag online en kun je alvast je antwoord insturen.

Antwoorden:

  • 5 juli: Aan welke vorst heeft Schumann in 1847 zijn Tweede symfonie opgedragen? - Koning Oscar I van Zweden & Noorwegen
  • 7 juli: Naast de vier genummerde symfonieën van Schumann is er óók nog een onvoltooid gebleven symfonie uit het jaar 1833. Wat is de bijnaam van díe symfonie? - Zwickau symfonie, WoO 29 (naar de Duitse stad Zwickau)
  • 9 juli: Welke concertzaal in München is sinds oktober 2021 de thuisbasis van de Münchner Philharmoniker? - Die Isarphilharmonie

Wat kon je winnen:

foto: harmonia mundi

Vier symfonieën waren genoeg voor Robert Schumann om zijn stempel te drukken op het muzikale landschap. Hij liet zich niet afschrikken door Beethovens schaduw, en vond meteen zijn eigen, persoonlijke taal.

Pablo Heras-Casado en de Münchner Philharmoniker spelen alle vier de symfonieën en vertellen het verhaal van de gepassioneerde en gekwelde ziel van de Saksische componist.

CD-info

Robert Schumann
The Complete Symphonies
- Symfonie nr. 1, op. 38 ‘Frühling’
- Symfonie nr. 2, op. 61
- Symfonie nr. 3, op. 97 ‘Rheinische’
- Symfonie nr. 4, op. 120
Münchner Philharmoniker
Pablo Heras-Casado
harmonia mundi
3149020944325
2 CD

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie