Prijs-cd
AVROTROS

Prijs-cd week 20: Schumann - Trio Wanderer & friends

foto: Harmonia Mundi
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 20: Schumann - Trio Wanderer & friends
De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.
Antwoorden:
17 mei:
Kort na zijn oprichting was het Trio Wanderer in 1988 winnaar van een belangrijk muziek-concours in Duitsland. Welk concours was dat? - ARD concours in München
18 mei: Aan wie heeft Robert Schumann zijn pianokwartet, op.47 opgedragen? - Aan de Russische cellist Matvei Wielhorski
19 mei: De pianist van het Trio Wanderer (Vincent Coq) is ook docent aan een conservatorium. Aan welk conservatorium? - Haute Ecole de Musique in Lausanne (Zwitserland)
20 mei: Aan wie heeft Robert Schumann zijn pianokwintet, op.44 opgedragen? - Aan zijn vrouw Clara (die in 1843 ook de première in Leipzig speelde)
21 mei: De verwarde Robert Schumann deed in 1854 een zelfmoordpoging door in het water van een rivier te springen. Welke rivier was dat? - De Rijn (in de buurt van Düsseldorf)
22 mei: De cellist van het Trio Wanderer (Raphaël Pidoux) was in 2009 mede-oprichter van een Frans Muziekinstrumenten Fonds. Wat is de naam van dat fonds? - Association Talents & Violoncelles

Wat kon je winnen:

Het Franse Trio Wanderer koos die naam niet voor niets. Het benadert de muziek zoals de typisch romantische 'Wanderer' de wereld. Vol gevoel en introspectie, nieuwsgierigheid naar nieuwe omgevingen, en nostalgische liefde voor wat achter hen ligt. Al ruim drie decennia is het Trio Wanderer een van meest vooraanstaande pianotrio’s ter wereld. Trio Wanderer bestaat uit pianist Vincent Coq, violist Jean-Marc Phillips-Varjabédian en cellist Raphaël Pidoux.

Met dit album Complete Piano Trios, Quartet & Quintet verschaft het trio een beter inzicht in Schumanns kamermuziekwerken. Naast de integrale pianotrio’s nummers 1-3 heeft Trio Wanderer, met medewerking van altviolist Christophe Gaugué én violiste Catherine Montier, Schumanns Pianokwintet op.44 en diens Pianokwartet op.47 opgenomen.

CD-info
Trio Wanderer
Robert Schumann
Complete Piano Trios, Quartet & Quintet
Catherine Montier, viool
Christophe Gaugué, altviool
3149020943076
Harmonia Mundi

Luister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie