Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 28 - Bach Harpsichord Concertos III

foto: Pentatone
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 28 - Bach Harpsichord Concertos III

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

De winnaar van de prijs-cd wordt iedere dag bekendgemaakt in de uitzending van De Muziekfabriek. Ná de uitzending (om 14.00 uur) komt de vraag voor de volgende dag online en kun je alvast je antwoord insturen.

Antwoorden:

12 juli: Het concert voor twee klavecimbels BWV 1062 is een arrangement dat J.S. Bach zélf maakte van een eerder gecomponeerd werk. Welk werk was dat? - Concert voor twee violen, BWV 1043
14 juli: Klavecinist Francesco Corti werkt ook regelmatig samen met een Nederlandse blokfluitist, met wie hij ook aan aantal CD’s opnam. Hoe heet die blokfluitist? - Erik Bosgraaf
16 juli: Het barokorkest Il Pomo d’Oro is vernoemd naar een opera van een Italiaans componist, die (nét als Francesco Corti) in Arezzo is geboren. Wie is die componist? - Antonio Cesti (1623-1669)

Wat kon je winnen:

foto: Pentatone

Francesco Corti en il pomo d’oro hebben een nieuwe album binnen hun veelgeprezen reeks van Bachs klavecimbelconcerten uitgebracht. Deze keer spelen ze Bachs werken voor twee klavecimbels, BWV 1060-1062, samen met Andrea Buccarella.

In vergelijking met de vorige twee albums is het begeleidende ensemble op dit album klein, waardoor er maximale aandacht is voor de solisten. De grootste troef van dit album is Corti's bewerking van Bachs onvoltooide Concerto voor klavecimbel, hobo en strijkers in d klein, BWV 1059. In zijn uitgebreide bijdrage aan het boekje legt Corti uit waarom en hoe hij delen van Cantate BWV 35 gebruikt heeft om het werk te voltooien.

CD-info

Johann Sebastian Bach
Harpsichord Concertos II
Francesco Corti & Andrea Buccarella, klavecimbel
Il Pomo d’Oro
Concert voor klavecimbel, hobo en strijkers, BWV 1059
Concert voor 2 klavecimbels, BWV 1060
Concert voor 2 klavecimbels, BWV 1061
Concert voor 2 klavecimbels, BWV 1062
Pentatone 518696

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie