Prijs-cd

Prijs-cd week 39: House of Cards Symphony
AVROTROS

foto: BIS
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 39: House of Cards Symphony
De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:

24 sept. Wanneer was de Nederlandse première van de House of Cards Symphony? - zaterdag 22 april 2017 (NTR ZaterdagMatinee)
25 sept. De vrouw van Jeff Beal zit ook in de muziek en werkte mee aan deze House of Cards-cd. Wat is haar instrument? - de stem (sopraan)
26 sept. Uit hoeveel seizoenen zal de hitserie ‘House of Cards’ uiteindelijk bestaan? - 6
27 sept. Als filmcomponist had Jeff Beal veel succes met de soundtrack van een film over een bekende Amerikaanse schilder. Hoe heet die film? - Pollock
28 sept. Op YouTube staat een interview met Jeff Beal door Hans Haffmans. Beal vertelt welk muziekstuk hem ooit inspireerde om voor orkest te gaan schrijven. Wat is de naam van dat muziekstuk? - Le sacre du printemps (Stravinsky)
29 sept. De grootmoeder van Jeff, Irene Beal, was pianiste. Ze was van grote invloed op de muzikale koers van haar kleinzoon. Het was echter niet de piano, maar een ander instrument waar Jeff zich dankzij haar toedoen op stortte. Welk instrument? - trompet

Wat kon je winnen:

Jeff Beal schreef de soundtrack bij films en series als Carnivàle en Ugly Betty. De laatste jaren gaat zijn tijd vooral zitten in het componeren en opnemen van de muziek bij de serie House of Cards. Na twee eerdere nominaties won hij daarmee in 2015 een Emmy Award. De House of Cards Symphony bestaat uit tien delen die verschillende onderwerpen uit de serie belichten. Beal zegt over de symfonie: “Ik wil met deze symfonie niet het hele verhaal vertellen, maar het publiek de wereld van house of Cards binnenloodsen. Het moet ook toegankelijk zijn voor mensen die de serie niet gezien hebben.” De symfonie staat op 1 cd, op de andere cd staan andere werken van Beal, waaronder House of Cards Fantasy, for flute and orchestra en Canticle, for string orchestra.

CD-info
Jeff Beal
House of Cards Symphony
2 cd’s
Norrköping Symphony Orchestra o.l.v. Jeff Beal
Sharon Bezaly, fluit
Jason Vieaux, gitaar
BIS-2299

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Collega Hans Haffmans interviewde componist Jeff Beal over House of Cards Symphony:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie