Prijs-cd

Prijs-cd's week 43: Pavarotti - Music from the Motion Picture

AVROTROS
foto: Decca
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd's week 43: Pavarotti - Music from the Motion Picture
De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden
21 okt. Anderhalf jaar voor zijn dood zong Luciano Pavarotti voor het laatst in het openbaar. Bij welke gelegenheid was dat? - Opening Olympische Winterspelen in Turijn (10 feb. 2006)
22 okt. In de opera ‘La Bohème’ van Puccini wordt de dichter Rodolfo stapelverliefd op zijn buurvrouw Mimi. Maar wat is haar wérkelijke voornaam?
23 okt. De Napolitaan Ernesto de Curtis schreef meer dan 130 liederen. Eén van die liederen -op tekst van zijn broer- gaat over een stad aan de Italiaanse Amalfikust. Wat is de titel van dát lied? - Torna a Surriento
24 okt. Regisseur Ron Howard (die de film ‘Pavarotti’ maakte) speelde in de jaren ’70 de rol van tiener Richie Cunningham in een succesvolle Amerikaanse TV serie. Hoe heette die serie? - Happy Days
25 okt. Luciano Pavarotti zong vaak de rol van Canio in de opera ‘Pagliacci’ van Ruggiero Leoncavallo. Wat zijn in die opera de laatste woorden van Canio? - “La commedia è finita”
26 okt. Gaetano Lama schreef de muziek, maar van wie is de tekst van het lied Silenzio cantatore? - Libero Bovio

Wat kon je winnen:
Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. In de film 'Pavarotti' brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Inferno) een ode aan één van de grootste artiesten aller tijden. De soundtrack bevat alle muziek van Pavarotti die tijdens de film te horen is, waaronder Nessun Dorma en het nooit eerder op cd verschenen Ave Maria met Bono.

Cd-info:
Pavarotti - Music from the Motion Picture
Luciano Pavarotti (tenor)
Decca 4834894
Bekijk hier Nessun Dorma door Pavarotti

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie