Prijs-cd

Prijs-cd week 48: Gautier Capuçon - Emotions

AVROTROS
foto: Warner Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 48: Gautier Capuçon - Emotions
De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.
Antwoorden:
23 november: Gautier Capuçon studeerde in Chambéry en Parijs.... en later ook in Wenen waar hij een beroemde cellist als leraar had. Wie was die leraar? - Cellist Heinrich Schiff
24 november: Wat is de naam van het personage (uit de opera Rusalka van Dvořák) dat het ‘Lied aan de Maan’ zingt? - Rusalka zélf (de waternimf)
25 november: De Pavane van Gabriel Fauré wordt in heel veel verschillende bezettingen uitgevoerd, maar welke bezetting is de échte originele? - Piano solo (uit 1887)
26 november: Gautier Capuçon is ook de oprichter van een jaarlijks, internationaal opleidingstraject voor cellisten. Wat is de naam daarvan? - Classe d'Excellence de Violoncelle
27 november: ‘Clair de lune’ is niet alleen oorspronkelijk een pianostuk van Debussy, maar ook een lied. Wat is de eerste Franse regel van dat lied? - Votre âme est un paysage choisi (gedicht van Paul Verlaine)
28 november: ‘Oblivion’ van Piazzolla is in 1984 geschreven als soundtrack van een film. Wie was de Italiaanse regisseur die Piazzolla om die muziek had gevraagd? - Marco Bellocchio (voor de film Enrico IV)

Wat kon je winnen:

Emotions, de titel van deze nieuwe cd van de Franse cellist Gautier Capuçon, zegt het eigenlijk helemaal: een verzameling van korte, voornamelijk gevoelige en sentimentele muziekstukken die Capuçon bijzonder na aan het hart liggen, en die hij nog vlak voor de uitbraak van de pandemie kon opnemen.

Het programma gaat van populair tot veel minder bekend, van ingetogen tot speels, van Clair de lune van Debussy en de Pavane van Fauré, over Schuberts Ave Maria en Tsjaikovski’s Valse sentimentale tot l’Hyme à l’amour van Edith Piaf, Piazzolla’s Oblivion en Hallelujah van Leonard Cohen.

CD-info
Gautier Capuçon, cello
Emotions
Met werken van o.a. Einaudi, Max Richter, Edith Piaf, Debussy, Tsjaikovski en Satie
Jér
ôme Ducros, piano
Maitrise de Notre Dame
Orchestre de chambre de Paris o.l.v. Adrien Perruchon
Warner Classics
0190295214135

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie