Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 17 - Seasons

  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 17 - Seasons

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Klassiek.

De winnaar van de prijs-cd wordt iedere dag bekendgemaakt in de uitzending van De Muziekfabriek. Direct daarna (om 13:40 uur) komt de vraag voor de volgende dag online en kun je alvast je antwoord insturen.

Antwoorden

  • 24 april: Wat heeft componist Max Richter met een rattenvanger te maken? - Richter werd (in 1966) geboren in Hamelen
  • 25 april: Voor welke violist heeft Philip Glass in 2009 zijn Tweede Vioolconcert geschreven? - Robert McDuffie
  • 26 april: Welk stuk van een andere componist had Max Richter zelf wel willen schrijven? - C. Le Sacre du printemps - Igor Stravinsky
  • 27 april: Welk níet-klassiek muziekinstrument schrijft Philip Glass voor in zijn Tweede vioolconcert? - Synthesizer
  • 28 april: Waarom heeft Max Richter in 2012 de Vier Seizoenen van Vivaldi herschreven? - A. Hij kon het niet meer aanhoren omdat het te vaak werd afgespeeld.
  • 29 april: Violist Étienne Gara is niet alleen de oprichter van Delirium Musicum, maar ook van een swingend trio met viool en 2 gitaren. Hoe heet dat trio? - Sunset Club Trio

Mail je antwoord naar prijscd@avrotros.nl of stuur een appje naar de studio en maak kans op de cd! Vergeet niet om je adres erbij te vermelden.

Wat kon je winnen:

Seasons is een album van de Franse violist Etienne Gara en zijn energieke ensemble Delirium Musicum, dat bestaat uit 21 jonge musici uit 9 landen en 3 continenten, en volgens San Francisco Classical Voice "Woest en ritmisch betoverend." Ze spelen op deze nieuwe cd Recomposed by Max Richter: Vivaldi - The Four Seasons naast Philipp Glass' Vioolconcert nr. 2 (The American Four Seasons).

Etienne Gara over het album: "In een wereld waarin klimaatverandering centraal staat, zijn deze acht heerlijk losgeslagen seizoenen verspreid over een wildvreemde tijd. Ze werpen een artistieke waas op onze perceptie van wat altijd vanzelfsprekend, onwrikbaar leek: de seizoenen met hun vaste klimaten, onze perceptie van tijd en ruimte, Vivaldi's Vier Jaargetijden..."

CD-info

Seasons
Etienne Gara & Delirium Musicum

Warner Classics
B0BSTP8BJ1

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie