Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 29 - A Meditation

  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 29 - A Meditation

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

De winnaar van de prijs-cd wordt iedere dag bekendgemaakt in de uitzending van De Muziekfabriek. Ná de uitzending (om 14.00 uur) komt de vraag voor de volgende dag online en kun je alvast je antwoord insturen.

Antwoorden:

19 juli: Het gedicht ‘They are at rest’ is gemaakt door een Engelse theoloog die in 1801 in Londen is geboren. Wat is zijn naam? - John Henry Newman (1801-1890)
20 juli: Welk woorden horen er op de puntjes?In een interview vertelde componiste Anna Semple wat ze tijdens de lockdown deed: ‘Ik besteed elke dag tijd aan mijn werk, en gebruik de rest om te lezen en …’. - nieuwe televisieseries te bingewatchen

21 juli: Waarom moest William Boyce halverwege de 18e eeuw zijn carrière als organist beëindigen? - Hij werd doof
23 juli: Componist Bob Chilcott heeft twaalf jaar lang (van 1985 tot 1997) als tenor gezongen in een beroemd vocaal ensemble. Welk ensemble was dat? - The King’s Singers

Wat kon je winnen:

De vijf nieuwe koorwerken op dit album - van James MacMillan, Will Todd, Anna Semple, Eoghan Desmond en Lisa Robertson - zijn allemaal voortgekomen uit een meditatie van St John Henry Newman. Daarnaast hoor je op dit album Edward Elgars exquisiete elegie They are at rest en twee van Elgars psalmen – Great is the Lord en Give unto the Lord. Het zijn monumentale werken voor koor en orgel, vol grandeur en dramatiek, maar ook verbazingwekkend eenvoudig.

CD-info

A Meditation
St John Henry Newman
The Sixteen
Harry Christophers (dirigent)
Coro COR16191

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie