Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 34 - Händel

foto: Alpha
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 34 - Händel

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

De winnaar van de prijs-cd wordt iedere dag bekendgemaakt in de uitzending van De Muziekfabriek. Ná de uitzending (om 14:00 uur) komt de vraag voor de volgende dag online en kun je alvast je antwoord insturen.

Antwoorden

  • 23 augustus: Wat heeft de priester Zadok met de kroning van een koning te maken? - Volgens de Hebreeuwse bijbel zalfde hij Salomo tot koning (932 v. Chr.)
  • 25 augustus: Voor wiens kroning heeft Händel ‘The King shall rejoice’ gecomponeerd? - King George II (op 11 oktober 1727)
  • 27 augustus: Het toenmalige Dettingen (in het Duitse Beieren) is tegenwoordig onderdeel van een andere gemeente. Welke? - Karlstein am Main

Wat kon je winnen:

foto: Alpha

‘Nou, wat een verrassing – een goddelijke verrassing! Al meer dan veertig jaar dompel ik me met veel plezier onder in de wereld van Händel. Maar ik moet toegeven dat ik weer een les in kracht en vreugde heb geleerd toen ik toerde met het Dettingen Te Deum en de Coronation Anthems en het daarna opnam', zegt Hervé Niquet.

Als liefhebber van uitbundige instrumentatie baseerde Niquet de instrumentatie voor deze opname op de gigantische instrumentaties die werden gebruikt bij de premières van de Coronation Anthems in 1727.

Fans van de Champions League zullen in Zadok the Priest het thema herkennen. Dat koorwerk is duidelijk de inspiratiebron voor de 'Champions League Hymne'. Benieuwd naar meer informatie hierover? Luister naar de eerste aflevering van de podcast 'De Klassieker' met Carine Lacor!

Gerelateerde podcast

De Klassieker

De Klassieker

CD-info

Georg Friedrich Händel
Le Concert Spirituel
Hervé Niquet (dirigent)
Coronation Anthems
Te Deum
ALPHA868

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie