Prijs-cd
AVROTROS

Prijs-cd week 27: City Lights - Lisa Batiashvili

foto: Deutsche Grammophon
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 27: City Lights - Lisa Batiashvili
De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.
Antwoorden:
29 juni: Violiste Lisa Batiashvili speelt ook regelmatig in een pianotrio. Wie zijn de andere twee leden van dat trio? - Gautier Capucon (cello) & Jean-Yves Thibaudet (piano)
30 juni: Sinds 2019 is Lisa Batiashvili ook artistiek leider van een zomerfestival in het Duitse Ingolstadt. Wat is de naam van dat festival? - Audi Sommerkonzerte / Audi Summerconcerts
1 juli: In de tekst van het lied ‘Paris violon’ van Michel Legrand komen nogal wat muziekinstrumenten voor. Welk instrument wordt als eerste genoemd? - Harp (1 e regel: La Rue de la Harpe…..)
2 juli: Johann Strauss sr. baseerde zijn Furioso Galopp deels op melodieën van een college-componist. Wie was die collega? - Franz Liszt (die op zijn beurt de Weense Wals erg kon waarderen….)
3 juli: Lisa Batiashvili speelde met een eigen ensemble én haar echtgenoot, de hoboïst Francois Leleu, ook tijdens het Prinsengrachtconcert. In welk jaar was dat? - 2014
4 juli: Wat zijn de namen van de twee geliefden uit de film ‘Nuove Cinema Paradiso’ van regisseur Giuseppe Tornatore? - Salvatore (Toto) en Eelena

Wat kon je winnen:

Violiste Lisa Batiashvili neemt je met haar nieuwe album ‘City Lights’ mee op een muzikale reis door elf steden over de hele wereld. Deze plekken hebben een speciale betekenis voor haar, zowel in haar persoonlijke leven als voor haar carrière. Van haar geboorteland Georgië, naar München, Helsinki, Buenos Aires tot New York.

De muziek varieert van J. S. Bach en Johann Strauss tot Michel Legrand en Astor Piazzolla en samenwerkingen met onder meer componist-arrangeur Nikoloz Rachveli, Katie Melua, Till Brönner, Miloš Karadaglić en Maximilian Hornung.

De tracks zijn speciaal gearrangeerd en niet eerder opgenomen. Inclusief een nieuw arrangement van muziek uit de films van Charlie Chaplin. Als bewonderaar voor Chaplin, verwijst Batiashvili met de titel van haar album ook naar een van zijn films.

CD-info
City Lights
Lisa Batiashvili, viool
Rundfunk-Sinfonieorchester Berli
Till Brönner, trompet
Maximilian Hornung, cello
Miloš Karadaglić, gitaar
Katie Melua, zang
Tim Harries: bas
Zurab Melua: gitaar
Deutsche Grammophon
0028948385867

Ster advertentie
Ster advertentie