Prijs-cd
AVROTROS

Prijs-cd week 52: Concerto Barocco - Seldom Sene

foto: Brilliant Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 52: Concerto Barocco - Seldom Sene
De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.
21 december: Het blokfluitkwintet heeft zich vernoemd naar een muziekstuk van een Engelse componist. Wie was dat? - Christopher Tye (ca. 1505-ca. 1572)
22 december: Matthias Havinga studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Wie was daar zijn orgel-docent? - Jacques van Oortmerssen
23 december: J.S. Bach schreef zijn Brandenburgse concerten voor de Markgraaf van Brandenburg. Wat was de naam van die markgraaf? - Christian Ludwig (von Brandenburg-Schwedt)
24 december: In het jaar 1619 wordt de pas 32-jarige Samuel Scheidt al ‘Hofkapelmeister’. In welke stad is dat? - Halle (de stad waar Scheidt is geboren en gestorven)
25 december: Het blokfluitkwintet Seldom Sene was in 2009 in het Franse Le Mans winnaar van een muziekconcours. Welk concours was dat? - Concours International d’Ensembles de Flûtes à bec
26 december: Bij een vorige CD (met Engelse muziek uit de 16e en 17e) eeuw) werkte het blokfluitkwintet samen met een Nederlandse sopraan. Wat is haar naam? - Klaartje van Veldhoven

Wat kon je winnen:

Het Amsterdamse blokfluitkwintet SELDOM SENE werd in 2009 opgericht door vijf musici die elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam leerden kennen. Als ensemble richten ze zich op de interpretatie en de uitvoering van zowel oude als hedendaagse muziek. Hun missie is het uitvoeren van indrukwekkend repertoire voor kwintet op een manier die zelden gehoord of gezien is.

Dit nieuwe album 'Concerto Barocco' presenteert arrangementen van bekende barokconcerten voor blokfluitensemble en continuo. Barokconcerti zijn zeer aantrekkelijk om aan te passen vanwege hun virtuositeit en expressiviteit. Het repertoire wordt tot leven gebracht met de toegevoegde kleuren van klavecimbel en orgel, gespeeld door Matthias Havinga. Er worden werken gepresenteerd van Händel (Concerto grosso, orgelconcerto), Bach (Vioolconcerto, Brandenburgs Concerto nr. 6), Vivaldi (Concerto grosso), Scheidt en Vitali. SELDOM SENE nam dit album op in schuilkerk De Hoop in Diemen.

CD-info
Concerto Barocco
SELDOM SENE, blokfluitkwintet
Stephanie Brandt | Ruth Dyson | Eva Lio | Hester Groenleer | María Martínez Ayerza
Matthias Havinga, klavecimbel en orgel
J.S. Bach, Bertali, Haendel, Scheidt en Vivaldi
Brilliant Classics 96181

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie