Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 25 - Downton Abbey

foto: Decca
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 25 - Downton Abbey

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:
  • 20 juni: Voor de muziek van Downton Abbey kreeg componist John Lunn zowel in 2012 als in 2013 een belangrijke Amerikaanse muziekprijs. Welke? - Emmy Award
  • 21 juni: In welk jaar werd de allereerste aflevering van ‘Downton Abbey’ in Engeland op TV uitgezonden? - 2010
  • 22 juni: Wat is de volledige naam van de bedenker en schrijver van de serie ‘Downton Abbey’? - Julian Alexander Kitchener-Fellowes, Baron Fellowes van West Stafford (kortweg: Julian Fellowes)
  • 23 juni: De film ‘Downton Abbey, a new era’ speelt zich gedeeltelijk af aan de Franse Côte d’Azur. Waarom? - Lady Violet heeft daar een villa... (ooit gekregen van Marquis de Montmirail)
  • 24 juni: Wat is de naam van het Engelse landgoed waar de TV- en filmopnames voor Downton Abbey zijn gemaakt? - Highclere Castle (in Noord Hampshire)
  • 25 juni: Componist John Lunn was in zijn jonge jaren ook nog bassist en toetsenist in een Schotse popgroep. Wat was de naam van die band? - Man Jumping

Wat kon je winnen:

foto: Decca

Decca Records heeft de officiële soundtrack uitbracht van het drama Downton Abbey: A New Era. Het album bevat de originele muziek van de film, gecomponeerd door Emmy Award-winnaar John Lunn (The Last Kingdom, Jamestown, Grantchester, Shetland, Belgravia) die eerder voor de eerste Downton Abbey-film en alle afleveringen van de tv-serie componeerde. Hij nam deze soundtrack op met The Chamber Orchestra of London.

CD-info

Downton Abbey, a new era
John Lunn
The Chamber Orchestra of London
DECCA 4577335

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie