Popcorn-momentje

Moet je zien: Hitchcocks spookachtige Spellbound op theremin

foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Moet je zien: Hitchcocks spookachtige Spellbound op theremin

De jonge Franse musicus Grégoire Blanc speelt de muziek uit Hitchcocks Spellbound op precies dezelfde theremin als waar de originele soundtrack in 1945 op werd gespeeld! Je hoort de theremin vaak in soundtracks van griezelfilms, omdat het geluid een spookachtig effect heeft.

Hoe werkt de theremin?

Hoewel je misschien zou denken dat de theremin een nieuw instrument is, bestaat het al honderd jaar. De naam komt van Léon Theremin, die het in 1919 uitvond. Los van de klank is het fascinerend om te kijken naar hoe de theremin wordt bespeeld. Het maakt namelijk geluid zonder dat je het instrument hoeft aan te raken. Door de afstand tussen je handen en de antennes te veranderen, kun je de toonhoogte en het volume beïnvloeden. Eén kleine beweging maakt al het verschil!

Bekijk Hitchcocks spookachtige Spellbound op theremin

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLERTIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je, je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie