Podium
NTR

Concertgebouw - seizoenspresentatie 2020/2021

  1. Klassiekchevron right
  2. Concertgebouw - seizoenspresentatie 2020/2021

Het Concertgebouw in Amsterdam heeft een goed jaar achter de rug, Sinds 2010 trok het niet meer zoveel bezoekers als in 2019. Bijna 750.000 bezoekers wisten de weg naar één van de meer dan duizend concerten en evenementen te vinden, waaronder ook een groeiend aandeel jongeren. Die vormen nu 20 procent van de kaartkopers.

Het vandaag bekend gemaakte nieuwe seizoen van het Concertgebouw staat in het teken van ‘muzikaal heldendom’. ‘In de muziek staan we altijd op de schouders van onze voorgangers, zowel componisten als musici. Dit seizoen eren we onze muzikale helden in alle opzichten,’ aldus directeur Simon Reinink.

Opvallend is dat de serie Grote Solisten in het nieuwe seizoen uit louter vrouwelijke musici bestaat: Yuja Wang, Cecilia Bartoli, Mitsuko Uchida én de zussen Katia en Marielle Labèque.

Het Beethovenjaar bereikt in november 2020 zijn hoogtepunt in het Concertgebouw: in één week worden al Beethovens symfonieën uitgevoerd door orkesten uit Nederland, Duitsland en Engeland. Ook zullen alle strijkkwartetten en piano, viool- en cellosonates door de wereldtop worden uitgevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie