Podium
NTR

Harpist Lavinia Meijer wint Edison Klassiek in categorie Neo-klassiek

foto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Harpist Lavinia Meijer wint Edison Klassiek in categorie Neo-klassiek

De Edison Klassiek in de categorie 'Neo-klassiek' is gewonnen door harpist Lavinia Meijer voor haar album 'Are you still somewhere?'

Volgens de jury is het geen gemakkelijke opdracht om met één instrument blijvend te fascineren, maar Lavinia Meijer slaagt er met dit album zeker in. "Op het album staat een mix van eigen werk en werk dat Meijer heeft laten schrijven door componisten uit de neoklassieke hoek. Haar eigen stukken maken het album persoonlijk, maar de echte kracht zit ‘m in de keuze van componisten die ze heeft gevraagd."

"Het resultaat is een aangenaam album waarbij geen extremen van de harp tevoorschijn komen, maar binnen dezelfde klankwereld een blijvend fascinerende reis ontstaat."

"Hoogtepunt van deze reis is toch wel het werk van Ryuichi Sakamoto, die net iets meer mogelijkheden uit de harp haalt dan de anderen op dit album en daarmee het album tegen het einde naar een hoger niveau brengt. Ook het werk van Meijer en Pieter de Graaf, dat gebruik maakt van dance-achtige electronica, weet de fijne balans te bewaren tussen extremere effecten en de klankwereld van het geheel."

"Zo is 'Are You Still Somewhere' een album dat als een prettig geheel luistert en waar qua opbouw het hoogtepunt precies op het juiste moment zit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lavinia Meijer

Lavinia Meijer treedt als harpist wereldwijd op; van Amerika tot Europa en Azië. Ze is geboren in Zuid-Korea. Op haar tweede kwam ze naar Nederland. Op haar negende begon ze met het bespelen van de harp. Ze studeerde aan het Utrechtse en Amsterdamse conservatorium, waar ze cum laude afstudeerde. Lavinia heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder de Nederlandse muziekprijs, een Edison en een platina plaat voor haar album met Philip Glass.

Hans Smit feliciteerde Lavinia Meijer met haar Edison.

Ster advertentie
Ster advertentie