Podium
NTR

Sopraan Anna Netrebko neemt alsnog afstand van Poetin

foto: Maxim Shipenkov / ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Sopraan Anna Netrebko neemt alsnog afstand van Poetin

De Russische sopraan Anna Netrebko heeft 30 maart afstand genomen van Vladimir Poetin en de inval in de Oekraïne. Alsnog. Want eerder steunde ze het beleid van de Russische president. In 2014 werd ze gefotografeerd met een vlag die pro-Russische separatisten in Oekraïne gebruiken.

Vanwege die houding werden de afgelopen maand optredens van haar geannuleerd. The Metropolitan Opera in New York wil niets meer met haar te maken hebben. Dit is de "ineenstorting van haar carrière", schrijft de New York Times. Dirigent Franz Welser-Möst zei eerder in maart dat de loopbaan van Netrebko vermoedelijk ten einde is, overigens niet alleen vanwege haar politieke voorkeuren.

De sopraan probeert het tij te keren. Op 30 maart schreef ze op sociale media:

Quote

Ik ben geen lid van een politieke partij, noch ben ik gelieerd aan een leider van Rusland. Ik veroordeel de oorlog tegen Oekraïne uitdrukkelijk en mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van deze oorlog en hun families.

Anna Netrebko

Ze hoopt in mei weer in Europa op te treden.

The Metropolitan Opera is volgens The New York Times nog niet onder de indruk. Eerst afwachten of Netrebko haar woorden waarmaakt, zegt het operahuis.

Ster advertentie
Ster advertentie