Podium
NTR

Pierre-Laurent Aimard 'Artist in Residence'

foto: pierrelaurentaimard.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Pierre-Laurent Aimard 'Artist in Residence'

De Franse pianovirtuoos is Pierre-Laurent Aimard is dit seizoen ‘Artist in residence’ bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Alleskunner Aimard geldt wereldwijd als een belangrijk pleitbezorger van hedendaagse muziek. Hij had met veel grote componisten persoonlijk contact. Pierre Boulez benoemde hem tot de eerste solopianist van zijn Ensemble Intercontemporain. Als erkenning voor zijn muzikale verdiensten ontving hij vorig jaar nog de prestigieuze Ernst Von Siemens Musikpreis.

Dit seizoen is Pierre-Laurent Aimard dus ‘Artists in residence’ bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn toewijding aan eigentijdse pianomuziek is uiteraard terug te vinden in zijn geplande concerten. Zo speelt hij volgend jaar de Nederlandse première van de 84-jarige Britse componist Harrison Birwistle Responses. Maar dat pas in juni 2019.

Volgende maand: 6 en 7 december, zijn z’n eerste concerten met het Koninklijk Concertgebouworkest, dan gaat het Pianoconcert van Dvorák, en wel in de oorspronkelijke versie [1878]. Die was in de vergetelheid geraakt nadat de Tsjechische pianist Vilém Kurz in 1919 met een herziene versie kwam.
Het orkest staat in december onder leiding van Daniel Harding.

Ster advertentie
Ster advertentie