Podium

Karina Canellakis genomineerd voor Royal Philharmonic Society Award

NTR
foto: Evert Elzinga / ANPfoto: Evert Elzinga / ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Karina Canellakis genomineerd voor Royal Philharmonic Society Award

Dit weekend zijn de genomineerden voor de Royal Philharmonic Society Arwards bekend gemaakt. Door onze collega’s van de klassieke zender BBC 3 worden deze prijzen ook wel de BAFTA’s van de klassieke muziek genoemd.

In de categorie “Dirigent” is onder meer Karina Canellakis genomineerd. Sinds september 2020 is Canellakis vaste gastdirigent bij het London Philharmonic Orchestra. “Canellakis heeft een fantastische chemie opgebouwd met het London Philharmonic Orchestra. Zij boeit het publiek met een schat aan repertoire. Het is een samenwerking waarvan we nu al de vruchten plukken,” aldus de Royal Philharmonic Society.

Andere genomineerden zijn onder meer: sopraan Lise Davisen (categorie Singer, cellist Abel Selaocoe (categorie Instrumentalist), en altviolist Timothy Ridout (categorie Young Artist).

De Royal Philharmonic Society Awards zijn bedoeld voor klassieke musici die het hele Verenigd Koninkrijk inspireren. Het kan dan gaan om een individueel musicus, een groep of een bijzonder initiatief. De “Shortlist” bestaat daardoor uit lokale helden, amateurmusici en stersolisten.

De winnaars worden in maart bekend gemaakt. Hier vind je meer informatie over de genomineerden.

Ster advertentie
Ster advertentie