Podium
NTR

Andrew Nethsingha wordt koordirigent Westminster Abbey

foto: Jdforrester - Wikimedia Commonsfoto: Jdforrester - Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Andrew Nethsingha wordt koordirigent Westminster Abbey

Koordirigent Andrew Nethsingha wordt de nieuwe organist en koordirigent van Westminster Abbey in Londen. Hij begint daar in 2023. Met de start van deze nieuwe functie komt er een einde aan zijn rol als koordirigent van het St. John’s College Choir, Cambridge.

Hij was daar vijftien jaar werkzaam als dirigent. Hij maakte met dat koor prachtige opnames van bekende en onbekende muziek. Nethsingha zette zich bij het St. John’s College Choir ook in voor nieuwe muziek. Naast zijn werkzaamheden als dirigent van het koor heeft hij zich ook ingezet voor het eigen cd-label van het koor, dat hij in samenwerking met Signum Records oprichtte.

Nethsingha neemt het stokje in Westminster Abbey over van dirigent James O’Donnell, die als één van de beste koordirigenten ter wereld wordt gezien. O’Donnell krijgt een functie in Yale in de Verenigde Staten. O’Donnell maakte met het koor van Westminster Abbey prachtige opnames van Britse muziek van Renaissance tot nu. Daarnaast trad het koor onder meer op bij het huwelijk van Prins William en Catherine Middleton (2011).

Nethsingha zegt: “Het is een groot voorrecht dat ik mag bijdragen aan de erediensten in zo’n mooi gebouw met een grote historische betekenis. Tegelijkertijd zal ik St. John’s missen. Ik ben er erg gelukkig geweest en ben dankbaar voor alle collega’s én de getalenteerde zangers met wie ik heb mogen werken de afgelopen vijftien jaar.”

Er is in Cambridge nog geen opvolger voor Nethsingha gevonden.

Ster advertentie
Ster advertentie