Podium
NTR

Yannick Nézet-Séguin en partner geven gul aan opera New York

  1. Klassiekchevron right
  2. Yannick Nézet-Séguin en partner geven gul aan opera New York

Het koor en orkest van The Metropolian Opera in New York beginnen het jaar met een inzamelingsactie. Dirigent Yannick Nézet-Seguin en partner hebben toegezegd de donaties van deze maand te zullen verdubbelen.

Het koor en orkest van The Metropolian Opera in New York beginnen het jaar met een inzamelingsactie. Musici en koorleden hebben sinds maart vorig jaar geen salaris ontvangen. Ze worden in hun actie gesteund door niemand minder dan de chef van The Metropolitan zelf, Yannick Nézet-Séguin. Hij en zijn levenspartner hebben toegezegd alle donaties van deze maand, met een maximum van 50.000 dollar, te zullen verdubbelen. Daarmee willen ze de artiesten steunen en hopen anderen uit te dagen hetzelfde te doen.

Peter Gelb, de directeur van The Metropolitan Opera, liet in een interview met de Duitse media onlangs weten dat het operahuis sinds het begin van de coronapandemie zo’n 150 miljoen dollar heeft verloren. Hij bevestigt dat het operahuis afhankelijk is van donaties. “The Met bestaat 136, 137 jaar, maar geschiedenis en een lang leven zijn geen garantie voor de toekomst.” Aldus Gelb.

Ster advertentie
Ster advertentie