Podium
NTR

Femke Halsema: deze zalen mogen meer dan 30 bezoekers ontvangen

  1. Klassiekchevron right
  2. Femke Halsema: deze zalen mogen meer dan 30 bezoekers ontvangen

Burgemeester Femke Halsema heeft woensdagmiddag 30 september een lijst bekendgemaakt van culturele instellingen die meer dan dertig bezoekers mogen ontvangen. Dat meldt AT5. Op die lijst ondermeer het Concertgebouw, Nationale Opera en Ballet en het Muziekgebouw aan 't IJ.

Volgens Halsema zijn het instellingen van groot nationaal, internationaal of regionaal belang. Ze noemt het maximaantal van dertig bezoekers een 'noodzakelijke maatregel', maar ze zegt tegelijkertijd dat ze snapt dat het grote effecten heeft op de andere instellingen. Voor de zalen op de lijst, gelden nu maximumaantallen van 100 tot 250.

De maatregel geldt in ieder geval tot 19 oktober. Mogelijk krijgt een enkele instelling volgende week ook een ontheffing, maar ze zullen niet op grote schaal verleend worden. Ook wijst Halsema erop dat de kans bestaat dat de coronaregels later dit jaar nog strenger worden.

Carré, het Concertgebouw, Nationale Opera en Ballet, het DeLaMar Theater, de Meervaart, Paradiso, het Muziekgebouw aan 't IJ, de Stadsschouwburg, Melkweg en de Kleine Komedie.

Beeld: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie