Podium
NTR

Raad voor Cultuur heeft nieuwe voorzitter

  1. Klassiekchevron right
  2. Raad voor Cultuur heeft nieuwe voorzitter

De Raad voor Cultuur heeft een nieuwe voorzitter: Kristel Baele. De Ministerraad stemde vanmiddag in met het voorstel van minister Van Engelshoven.

De benoeming gaat in op 16 november 2020 voor een periode van vier jaar. Kristel Baele is momenteel onder meer toezichthouder bij de Haagse Hogeschool. Zij studeerde onder meer politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Gent en sociologie aan de Universiteit Antwerpen.

Kristel Baele over haar benoeming: “Cultuur boeit, raakt, brengt iets in beweging. Nu meer dan ooit hebben we dat nodig. Graag wil ik mijn bestuurlijke kracht en ervaring inzetten om een brug te slaan tussen de sector en het politiek-bestuurlijke veld. Daarbij verheug ik me erop kennis te maken met makers uit verschillende disciplines.”
Kristel Baele volgt Marijke van Hees op, die sinds 2016 voorzitter is.

Er is ook een nieuw lid benoemd. Per 1 december zal Olivieira-Siere zitting nemen in de raad. Olivieira heeft een achtergrond in de urban dance en arts, met name de hiphop. Na een carrière als freestyle danser was hij mede-initiatiefnemer van onder andere muziekconcerten en dancefestivals. Ook is hij voorzitter van het FARE Network van UEFA, een netwerk dat zich inzet voor het uitbannen van racisme en discriminatie in het Europese voetbal.

John Oliviera over zijn benoeming: “Het is een eer om in deze rol waarde te mogen toevoegen bij de raad vanuit mijn kennis en ervaring van urban arts en media. Ik heb er veel zin in om dat waar te maken.”

Ster advertentie
Ster advertentie