Podium
NTR

Herbert Blomstedt blijft concerten afzeggen

foto: Wolfgang Kluge / EPAfoto: Wolfgang Kluge / EPA
  1. Klassiekchevron right
  2. Herbert Blomstedt blijft concerten afzeggen

De Zweedse dirigent Herbert Blomstedt - onlangs 95 jaar geworden - ziet zich helaas genoodzaakt zijn concerten tot en met half september ook annuleren. Hij is nog steeds herstellende van een val die hij in juni maakte. Hij zou deze maand op tournee gaan met het Gustav Mahler Jugendorchester, waar hij al jaren aan verbonden is. Zijn artsen en therapeuten hebben hem sterk aangeraden de concerten met dat orkest af te zeggen.

Het Gustav Mahler Jugendorchester is meteen op zoek gegaan naar een vervanger voor Blomstedt en die hebben zij gevonden in de Finse dirigent Jukka Pekka Saraste. Saraste was chef-drigent van het WDR Sinfnonieorchester en het Filharmonisch Orkest van Oslo. In het voorjaar van 2023 treedt hij aan als chefdirigent van het Philharmonisch Orkest van Helsinki. Saraste maakt nu onverwacht zijn debuut bij het Gustav Mahler Jugendorchester. Alexander Meraviglia-Crivelli, artistiek- en zakelijk leider van het Gustav Mahler Jugendorchester zegt: “We hoopten al dat we in de toekomst mooie projecten onder zijn leiding konden organiseren. We zijn blij dat Jukka Pekka Saraste bereid is gevonden de concerten over te nemen. De eerste samenwerking met hem vindt nu eerder dan gepland plaats.”

Ook het concert dat het Mahler Jugendorchester op 30 augustus in Amsterdam geeft, wordt gedirigeerd door Jukka Pekka Saraste.

Ster advertentie
Ster advertentie