Podium
NTR

Maria Guleghina zingt niet vanwege oorlog in Oekraïne

foto: mariaguleghina.comfoto: mariaguleghina.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Maria Guleghina zingt niet vanwege oorlog in Oekraïne

De Oekraïense sopraan Maria Guleghina heeft concerten afgezegd, zo is te lezen op haar Instagrampagina. Ze schrijft: "Het is heel pijnlijk, maar ik kan geen concert geven […] terwijl er oorlog is in mijn thuisland. Gisteren is mijn geboorteplaats Odessa gebombardeerd. De stem is de menselijke ziel, het doet pijn en het is onmogelijk met zoveel pijn in het hart te zingen."

Quote

Het is onmogelijk met zoveel pijn in het hart te zingen.

Maria Guleghina

Maria Guleghina maakte in 1985 haar debuut bij de Staats Opera van Minsk in Belarus. Kort daarna verliet zij de Sovjet Unie voor haar internationale carrière. Die bracht haar op alle grote podia in de wereld: In La Scala in Milaan, en de operahuizen van Londen, Hamburg, Parijs, München en Wenen. In 1991 was haar debuut bij de Metropolitan Opera in New York. Daar zong zij meer dan 160 keer. Ze was ook een graag geziene gast in Mariinsky Theater in St. Petersburg.

In 2010 trad Guleghina op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Vancouver. Dat was toen de Olympische vlag werd overgedragen aan Rusland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie