Podium
NTR

12-jarige violist Eline van Dijk maakt debuut in Carnegie Hall

foto: Eline van Dijk
  1. Klassiekchevron right
  2. 12-jarige violist Eline van Dijk maakt debuut in Carnegie Hall

Het is een droom voor musici: spelen in Carnegie Hall. Voor de 12-jarige violist Eline Liselotte van Dijk werd die werkelijkheid. Ze won het optreden in Carnegie Hall tijdens de Manhattan International Music Competition, een online competitie.

Voor Eline was het een grote verrassing dat ze had gewonnen en mocht optreden in de wereldberoemde concertzaal. Een geplande vakantie werd omgeboekt en afgelopen weekend mocht ze er een eigen concert spelen. Tijdens haar optreden speelde ze onder meer de Scherzo-Tarantelle van Wieniawski.

"Ik vond het supergaaf om in Carnegie Hall te kunnen optreden", zegt Eline van Dijk. "De akoestiek is geweldig dus ik vond het een hele mooie ervaring om daar te kunnen staan." Ze is content met de eerste prijs. "Ik ben blij dat ik bij het concours eerste ben geworden en ik denk dat er mooie optredens uit voort kunnen komen." Luister hieronder het complete fragment uit Podium terug.

foto: Eline van Dijk

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eline van Dijk speelt Vivaldi's Zomer tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2022

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderprinsengrachtconcert 2022

Op de Amsterdamse Prinsengracht trad de toen nog elfjarige Eline van Dijk op, ze begeleidt hier Klaasje Meijer en Buddy Vedder:

Speelt de video niet af, klik hier.

Ster advertentie
Ster advertentie