Podium

Nieuwe stap voor celliste Harriet Krijgh

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe stap voor celliste Harriet Krijgh

Celliste Harriet Krijgh gaat vanaf juni spelen bij het gerenommeerde Artemis Quartet. Dat maakt het kwartet vandaag bekend.

Krijgh is erg blij met haar nieuwe job. 'Bij onze allereerste ontmoeting voelde ik al een sterk wederzijds begrip, zowel muzikaal als persoonlijk. Het unieke strijkkwartet-repertoire en de interactie tussen vier musici vereist veel begrip, betrokkenheid, en een enorme concentratie. Ik heb het gevoel dat mijn werk met het Artemis Quartet voor mij als muzikant en als persoon enorm zal verrijken, zowel als kamermusicus als ook in mijn toekomstige carrière als solist.'

Het Artemis Quartet verwelkomt niet alleen Harriet Krijgh maar ook de Duitse violiste Suyoen Kim. Daarmee neemt het kwartet dus afscheid van twee oud-gedienden, onder wie oprichter Eckart Runge.

De wisseling van de wacht komt op een bijzonder moment: dit jaar viert het kwartet z’n 30-jarig jubileum. In het voorjaar is een afscheidstournee gepland, waarna vanaf juni het kwartet in nieuwe samenstelling zal spelen.

Foto: Nancy Horowitz

Ster advertentie
Ster advertentie