Podium

New York Metropolitan Opera betaalde dirigent James Levine 3,5 miljoen dollar

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. New York Metropolitan Opera betaalde dirigent James Levine 3,5 miljoen dollar

Dirigent James Levine, die in 2018 wegens seksueel misbruik werd ontslagen door de New York Metropolitan Opera, ontving 3,5 miljoen dollar (ongeveer 3 miljoen euro) van zijn voormalige werkgever.

Dat heeft de New York Times begin deze week bekendgemaakt. Dat er een schikking was getroffen was bekend, maar niet wat die schikking inhield.

De dirigent werd in 2017 geschorst nadat de New York Times verhalen had gepubliceerd van mannen die vertelden in hun tienertijd door de dirigent te zijn misbruikt. De dirigent ontkende hun beschuldigingen. In 2018 later ging de Met over tot ontslag van de dirigent vanwege ‘geloofwaardig bewijs dat Levine zich schuldig had gemaakt aan seksueel misbruik en intimiderend gedrag ten opzichte van kwetsbare artiesten.’

James Levine ging tegen zijn ontslag in beroep en eiste 5,8 miljoen dollar schadevergoeding. De Met reageerde met een tegenvordering met de beschuldiging dat de dirigent decennialang mensen had misbruikt en lastig gevallen en de naam van de Met heeft geschaad.

Met het ontslag kwam een einde aan een veertigjarige samenwerking.

Bron: New York Times

Ster advertentie
Ster advertentie