Podium
NTR

Tsjaikovski Concours niet meer welkom bij federatie muziekconcoursen

foto: Pxhere
  1. Klassiekchevron right
  2. Tsjaikovski Concours niet meer welkom bij federatie muziekconcoursen

Het Vocalistenconcours Den Bosch is er lid van. En het Liszt Concours in Utrecht. Maar ook de Koning Elisabethwedstrijd in Brussel en het Chopin Concours in Warschau... We hebben het over de Wereldfederatie van Internationale Muziekconcoursen, een koepel van bijna 120 competities, wereldwijd. Maar er zijn grenzen aan de samenwerking, zo blijkt...

De federatie laat weten dat het Internationale Tsjaikovski Concours met onmiddelijke ingang zijn lidmaatschap verliest. Dat hebben de leden met overweldigende meerderheid besloten, zo meldt het persbericht.

"Veel winnaars van het Tsjaikovski Concours behoren tot de belangrijkste artiesten van vandaag", schrijft de federatie. "Echter, met Ruslands oorlog en humanitaire wreedheden in Oekraïne kunnen we - als een apolitieke organisatie - geen concours als lid hebben dat wordt gefinancierd door en gebruikt als promotiemiddel van het Russische regime."

De koepel van concoursen benadrukt tegen discriminatie en uitsluiting van individuele kunstenaars te zijn, gebaseerd op hun nationaliteit.

Meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie