Podium
NTR

Nederlands Kamerkoor zoekt 1000 zangers

  1. Klassiekchevron right
  2. Nederlands Kamerkoor zoekt 1000 zangers

1000 mensen op een plein die in groepen verdeeld verschillende teksten zingen, en toch één geheel vormen. Dat is kortgezegd ‘The Public Domain’ een 40-minuten durende compositie van de Amerikaanse componist David Lang.
In 2016 ging het in première in New York en volgend jaar zomer zal het werk voor het eerst worden uitgevoerd tijdens de Internationale Koorbiënnale, eerst in Amsterdam en daarna in Haarlem.
Het Nederlands Kamerkoor is nu, samen met de organisatie van de koorbiënnale, op zoek naar 1000 zangers voor dit evenement.

David Langs The Public Domain is een stuk dat is geïnspireerd op wat mensen wereldwijd gemeenschappelijk ervaren of hebben. Zoals humor, verleden, heden, onze huid, onze meningen, onze liefde voor de muziek. De woorden die wij daaraan geven plaatst Lang letterlijk en figuurlijk in het publieke domein, door uitvoering op een openbare plek.

Volgend jaar zomer dus in Nederland met het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Peter Dijkstra. Als je mee wilt doen, kun je je daarvoor inschrijven, En dat kan individueel maar ook met je koor. Om alle zangers te trainen, worden projectkoren opgezet in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Zwolle en Eindhoven.

Voor inschrijving/informatie, klik hier

Een filmpje van de première, 2 jaar geleden in New York.

Ster advertentie
Ster advertentie