Podium
NTR

Gaudeamus Award voor Sebastian Hilli

  1. Klassiekchevron right
  2. Gaudeamus Award voor Sebastian Hilli

Muziekpionier Sebastian Hilli heeft de Gaudeamus Award 2018 gewonnen. De prijs werd gister, aan het slot van het festival, uitgereikt.

De Finse componist mag zijn naam toevoegen aan het illustere rijtje met componisten als Peter Schat, Michel van der Aa, Micha Mengelberg en Louis Andriessen. Jaarlijks selecteert een vakjury uit honderden inzending de winnaar. Het gaat dan om een talentvolle componist onder de 30 jaar oud. De juryleden krijgen anoniem ingezonden partituren te zien. Zij selecteren 6 componisten die meedingen naar de Gaudeamus Award.

De Finse componist Hilli zegt: “Ik wil mijzelf altijd uitdagen, in mijn denken en in mijn muziek. Risico nemen kan een worsteling zijn, maar het kan ook iets onverwachts opwekken, iets waarvan je in eerste instantie dacht dat het onmogelijk was. Daar kan iets heel interessants en wonderschoons uitkomen.”

De jury zegt over de 28-jarige winnaar: "Sebastian Hilli heeft een uitgesproken persoonlijke esthetiek welke ten grondslag ligt aan al zijn muziek. Hij beschikt over de juiste technische kennis en verbeeldingskracht om dat te realiseren wat hij wil creëren. Zijn muziek combineert gewaagde structuren met een grote verscheidenheid aan subtiele akoestische details."

Foto: Otto Virtanen

Ster advertentie
Ster advertentie