Podium
NTR

Tokyo Symphony Orchestra gaat weer concerten geven

  1. Klassiekchevron right
  2. Tokyo Symphony Orchestra gaat weer concerten geven

We berichten natuurlijk ook over ontwikkelingen rond Corona in het buitenland.

New York

Eerst slecht nieuws, van Amerikaanse nieuwsmedia: The Metropolitan Opera in New York zal orkestleden en koorzangers vanaf april niet meer betalen, terwijl ze in dienst zijn van het operahuis. Directeur Peter Gelb zegt niet anders te kunnen: het schrappen van de programmering leidt tot een verlies tot 60 miljoen dollar. Een vakbond van musici reageerde in The New York Times:

“We zijn teleurgesteld, we zijn ontdaan, maar we begrijpen het”.

Chicago

Het operahuis in Chicago annuleerde vanwege de crisis de uitvoering van de complete Ring-cyclus van Richard Wagner. De vaste musici worden doorbetaald, maar het operahuis wilde 43 freelancers zonder betaling wegsturen. Dat lieten de vaste orkestleden niet gebeuren. Ze werkten al 4 jaar samen met de freelancers aan de productie van ‘De Ring’ en voelen zich ‘één grote familie’. De orkestleden leverden salaris in, zodat ook freelance musici betaald konden worden.

Tokio

Nog meer positief nieuws: het Tokyo Symphony Orchestra, één van de symfonieorkesten van de Japanse hoofdstad, gaat weer concerten geven. Dat melden online media. Sinds 26 februari lag het muziekleven in Japan stil, maar blijkbaar is het weer verantwoord op te treden. Morgen speelt het orkest een programma met muziek van Maurice Ravel.

Ster advertentie
Ster advertentie