Podium
NTR

Semperoper Dresden onder vuur

  1. Klassiekchevron right
  2. Semperoper Dresden onder vuur

De Semperoper in Dresden is verwikkeld in een politieke soap. Het begon een aantal weken geleden met de Azerbeidzjaanse tenor en echtgenoot van operaster Anna Netrebko, Yusuf Eyvazov. Hij was uitgenodigd voor een optreden tijdens een gala-avond van de Semperoper, aankomende vrijdag.

Toen hij hoorde dat hij een duet moest zingen met een Armeense sopraan, bedankt hij voor de eer. Vervolgens werd de sopraan ontslagen. Dat leidde tot veel commotie op de sociale media. Daarop vroeg de opera de Armeense sopraan weer terug.
De echtgenoot van Netrebko ontkent nu zijn betrokkenheid, maar de sopraan zegt te beschikken over een mailwisseling waaruit het tegendeel zou blijken.

De directeur van de opera Hans-Joachim Frey wuift de beschuldigingen weg. Hij laat in een verklaring weten dat er nog geen contract bestond met de Armeense sopraan, en dat de Azerbeidzjaanse tenor zich niet over haar had uitgesproken. Volgens hem rust alles op miscommunicatie van het management van de sopraan. Door alle ophef hebben inmiddels twee presentatoren zich terug getrokken uit de organisatie van het operabal.

Ster advertentie
Ster advertentie