Podium
NTR

Programma November Music 2020 bekend

  1. Klassiekchevron right
  2. Programma November Music 2020 bekend

Deze week is het programma van November Music 2020 bekend gemaakt, het festival voor avonturiers, helemaal gewijd aan de hedendaagse muziek. Er staan maar liefst 80 concerten op het 10-daagse festival geprogrammeerd, op verschillende locaties in Den Bosch. Daaronder 12 nieuwe werken geschreven in opdracht van de organisatie.

Dit jaar ligt er een nadruk op Nederlandse componisten en musici. Alle grote Nederlandse namen van de nieuwe muziek komen naar Brabant. Desalniettemin is de festivalcomponist Kaija Saariaho, de bekende Finse componiste die woont en werkt in Parijs. Van haar gaat een nieuw koorwerk in première, gecomponeerd in opdracht van November Music in samenwerking met de Donaueschinger Musiktage in Duitsland.

De Koreaans-Nederlandse Seung-Won Oh componeert dit jaar het Bosch Requiem, waarmee het festival traditiegetrouw wordt geopend. Zij combineert Koreaanse begrafenistradities met het Katholieke geloof.

Verder is er muziek van de grondlegger van de minimal music: Terry Riley, brengt Musikfabrik uit Kőln twee wereldpremières, en speelt de Amerikaanse jazzpianist Brad Mehldau twee lange soloconcerten.

November Music 2020 vindt plaats van 6 t/m 15 november en de kaartverkoop start begin september.

Meer informatie: novembermusic.net

Ster advertentie
Ster advertentie