Podium

Cultuurgeld voor Mbo-studenten

NTR
foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Cultuurgeld voor Mbo-studenten

Mbo-studenten krijgen geld om naar voorstellingen, musea of een concert te gaan. Dat hebben minister Dijkgraaf en staatssecretaris Uslu van, respectievelijk, Onderwijs en Cultuur bekendgemaakt. Het tegoed van €10,50 komt te staan op een mbo-cultuurkaart. Veel mbo-opleidingen hebben al aangegeven het bedrag te verdubbelen. Het betreft een pilot van twee jaar.

Staatssecretaris Uslu: “Kunst en cultuur zorgen ervoor dat je op een andere manier naar dingen kijkt. Een toneelstuk kan bijvoorbeeld een gesprek op gang brengen over ingewikkelde of gevoelige onderwerpen. En een foto of schilderij kan je confronteren met een andere tijd. Het stimuleert jongeren om iets nieuws te zien en te ervaren.”

Het is de bedoeling dat studenten zoveel mogelijk klassikaal culturele activiteiten ondernemen, bijvoorbeeld in het kader van burgerschapsonderwijs.
Volgens minister Dijkgraaf zijn mbo’ers “niet alleen van groot belang voor de culturele sector, maar opgedane kennis in voorstellingen en tentoonstellingen draagt ook bij aan discussies over maatschappelijke thema’s die op scholen leven.”

Gerelateerde podcast

Klassiek Inside

Klassiek Inside

Ster advertentie
Ster advertentie