Podium
NTR

Muziek klinkt in Oekraïne

foto: Unsplash Yehor Milohrodskyifoto: Unsplash Yehor Milohrodskyi
  1. Klassiekchevron right
  2. Muziek klinkt in Oekraïne

We zien het allemaal in de nieuwsbulletins: de verwoeste en beschadigde gebouwen in Oekraïne. Mensen zijn massaal op de vlucht.

De Oekraïense pianist Karina Manyukina woont in Bila Tserkva, een plaats zo’n 80 km van Kiev. Haar huis is verwoest door een granaat die vlakbij ontplofte. Van de familie raakte gelukkig niemand gewond. Voor Karina Manyukina de deur misschien wel definitief achter zich dicht trekt, speelt zij nog één keer een Etude van Chopin tussen de glasscherven en brokstukken van haar eigen huis. Inmiddels heeft zij haar woning verlaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Oekraïense stad Odessa bereidt zich ook voor op een aanval van het Russische leger. Leden van het Operahuis van Odessa hebben meegeholpen barricades te bouwen om de stad tegen de invallende troepen te beschermen.

Deze maand zou het Operahuis van Odessa Verdi’s Aïda en Il Trovatore uitvoeren én Iolanta van Tsjaikovski, maar die voorstellingen zijn natuurlijk allemaal geannuleerd.

Toch klinkt er deze week muziek in de straten van Odessa. Zangers en muzikanten treden op voor het operagebouw om de burgers te troosten en te steunen. Zo zing het koor van het operahuis Va Pensiero uit Nabucco van Verdi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie